Spelen voor verjaardag

Hier zijn enkele spelideeën voor een kinderfeestje bij je thuis.

Een speurtocht voor detectives organiseren

Een speurtocht voor detectives is een groot spel vol activiteiten om tijdens een verjaardagsfeestje te organiseren. Kinderen zijn dol op het idee in de rol te kruipen van kleine detectives en op onderzoek te gaan naar een schuldige.
1- Het uitgangspunt van de speurtocht Om een speurtocht voor (...)

Het spelletje van de Vos, de Kip en de Slang

Dit spel is perfect om thuis tijdens een verjaardagsfeestje te spelen.
Je speelt dit best buiten, want je hebt veel plaats nodig omdat je met drie teams tegelijk speelt. Verdeel de kinderen in drie groepen: de kippen, de vossen en de slangen. Elk team heeft een eigen kamp. Het principe is het (...)

Stoelendans

Iedereen kent de stoelendans wel, vooral kinderen zijn er dol op. Dit spel is bovendien heel gemakkelijk te organiseren op een verjaardagsfeestje.
Je hebt alleen een cd-speler, smartphone of computer nodig waarmee je muziek kunt afspelen en stoelen die je in een cirkel plaatst naar buiten toe. (...)

Hints

Hints is een topper voor op verjaardagsfeestjes.
Je moet vooraf een lijst maken met woorden die kinderen kunnen tekenen, uitbeelden of uitknippen. Een speler van elk team komt naar jou en je fluistert ze een woord in. De speler keert terug naar zijn team en laat de anderen het woord raden door (...)

Open je ogen

Open je ogen is een eenvoudig spel dat je gerust binnen kunt doen wanneer het regent.
Verzamel alle kinderen in één ruimte. Je begint met het laten zien van een eerste voorwerp. Alle kinderen gaan even weg, zodat je tijd hebt om het voorwerp op een andere, moeilijk te vinden maar wel zichtbare (...)

Het zakkenlopen

Het zaklopen zorgt altijd voor het nodige amusement tijdens feestjes.
Zorg voor grote, stevige zakken en teken een startlijn en een finishlijn. Je kunt dit spel individueel of in verschillende teams laten spelen. Om elk kind gelijke kansen te geven, kun je het best verschillende startlijnen (...)

Een schattenjacht organiseren

Het organiseren van een schattenjacht vraagt veel afweging en voorbereiding om een perfect afgestemd en dus geslaagd spel te krijgen.
Mijn werk is het ontwerpen van schattenjachten voor kinderfeestjes. Ik geef je graag enkele tips zodat ook jij je aan dit geweldige avontuur kunt wagen en een (...)

Met de code ALUNIRA-NL profiteren jullie van 20% korting op nl.zalunira.net, winkel met schattenjachten of enquêtes voor detectives om af te drukken.